fbpx

Kenellä on paras tyyny

Meidän aikanamme, jolloin kauppaliikkeet ja etenkin nettikaupat ovat aina auki, teemme jatkuvasti ostopäätöksiä. Johonkin tai joihinkin asioihin perustuen me päädymme tiettyyn tuotteeseen, valinta ei aina ole syvällisen harkinnan tulos, eikä pohjaa tuotteen tarkoin punnittuihin ominaisuuksiin. Kaikesta huolimatta me vakuutumme riittävästi valituksi tulevasta tuotteesta, jotta pystymme tekemään hankintapäätöksen.

paras tyyny, hyvä tyyny, anneli tyyny

Joskus kuulee jonkun kehaisevan, että hän ostaa vain parasta. Kysymyksessä lienee varoissaan oleva henkilö tai henkilö, joka ostaa hyvin harvoin ja harkiten. En ole kenenkään kuullut sanovan, että hän ostaa aina huonointa, koska se kestää mahdollisimman vähän aikaa. Väitän siis, että me kaikki pyrimme ostamaan ja ostammekin parasta.

Tuote voi olla paras vain yhdenkin ominaisuuden suhteen; maun, värin, istuvuuden, helppohoitoisuuden, nopean saatavuuden, tuttuuden, hinnan…lista on loputon. Mutta onko maailmassa mitään täydellisen parasta. Onko mitään tuotetta, jonka kaikki ominaisuudet ovat ylittämättömiä, että mistään rinnakkaistuotteesta ei löydy mitään parempaa. Ja kun tämän ajan vastuullisina kuluttajina punnitsemme tuotteeseen liittyvät ympäristörasitteet, tuotantoprosessin eettiset ja moraaliset kysymykset, tuotteen koko elämänkaaren ja lopullisen päätepisteen tuotteen käytyä hyödyttömäksi, ollaan sellaisella suolla, että kuluttajaparan saapas hörppää kylmää vettä tämän tästä.

Ja kun hän viimein pääsee kantavalle maalle, hölskyy molemmissa saappaissa ruskea suovesi ja ainoa ajatus on päästä nopeasti lämpimään, mihin tahansa. Ja taas ollaan alkutilanteessa, joku ominaisuus on se ratkaiseva, se painavin, se paras.

Henkilökohtaiset lähtökohdat lopulta ratkaisevat

Kullekin paras on siis lopulta riippuvainen henkilön omista ominaisuuksista, mieltymyksistä, arvostuksista, taloudellisesta tilanteesta jne. Yleisesti arvostettujen ”hyvän tuotteen” reunaehtojen täytyttyä teemme lopullisen ratkaisun hyvin henkilökohtaisista lähtökohdista. Ja niin meidän pitääkin tehdä.

Tämän pitkähkön johdannon jälkeen olemmekin valmiit hyppäämään sänkyyn. Siellä ollaan tyynyn kanssa ehkä läheisimmässä suhteessa. Koska aikaa kuluu tyynyn kanssa liki kolmannes elämästä, on mielekästä ainakin pyrkiä hyvään ystävyyteen. Tyyny on aluksi altavastaajana tässä suhteessa, se ei esitä vaateita hyvästä nukkujasta. Nukkuja on valitsija; paras tyyny on paras ystävä. Mutta kun hyvä suhde solmitaan, se on molemmin puolin antoisaa. Tutustumisen jälkeen tyyny löytää optimaalisen muotonsa ja nukkuja rennoimman nukkuma-asentonsa.

Millainen on paras tyyny? Ensimmäiseksi on syytä tutkia tyynyn tuoteselostetta, se kertoo ne seikat, jotka kaikki voivat olla yleisellä tasolla hyväksyttäviä tai hylättäviä.

Parhaan tyynyn tuoteselosteesta näet:

  1. Että siinä on reilusti, suoraan ja vailla tulkintamahdollisuuksia kerrottu valmistusmateriaalit. Sen perusteella pääset hyvään alkuun; ovatko materiaalit sinulle tuttuja ja koetko ne turvallisiksi ja luotettaviksi. Ei ole yhdentekevää, mitä vasten poskesi painat tuntikausiksi joka vuorokausi.
  2. .Että tyynyssä on pesumerkinnät. Tyyny pitää voida pestä 60 asteessa, jotta kaikki siihen öiden aikana kertyvä lika saadaan kunnolla puhdistettua. Tyyny ei todellakaan puhdistu itsestään, kun silmämme välttää, on se tehty mistä materiaalista tahansa, tällaisiakin väitteitä tosin joskus näkee. Tyyny pestään väljästi pienellä pesuainemäärällä ja kuivatetaan hyvin. Pesu suoritetaan riittävän usein, aina tarpeen vaatiessa ja vähintään kolme kertaa vuodessa. Jos olet kova hikoilemaan tai hilseilemään, pesukertoja on lisättävä. Tyynyliina ja tyynynsuojus eivät ime itseensä loputtomasti sitä ryönää, jota öisin tyynyymme hieromme.
  3. Että valmistaja on merkitty selkeästi. Osalle kuluttajista tällä on suuri merkitys. Joka tapauksessa se herättää luottamusta, että valmistaja on tarvittaessa tavoitettavissa, silloin joku seisoo tuotteen takana.

Pakkaus- ja tuoteselostemerkinnöistä voi tehdä jo jonkinlaisia eettisiä ja moraalisia olettamia, näiden seikkojen painoarvo on nousussa kuluttajien parissa. Myös ympäristön kuormittumisesta saattaa saada viitteitä tuoteeseen liittyvistä tiedoista.

Koska tähtäimessä oli hankkia paras tyyny, on yksilöllisen valinnan vaihe edessä. Se ei ole lähtökohtaisesti helppo, ellei tuote tee sitä helpoksi.

Mitä toiminnallisia ominaisuuksia siis odotat parhaalta tyynyltä:

  1. Että tyyny tuntuu hyvältä. Se ei ole kova, niin että se painaa korvaasi, poskeasi, kaulaasi ja saa aikaan epämukavuutta, jolloin on vaikea rentoutua. Se on siitä huolimatta riittävän jämäkkä, että se tukee päätäsi ja niskaasi riittävästi, että voit ”luottaa” siihen eli rentoutumisesta huolimatta et väänny epäluonnolliseen asentoon.
  2. Että tyyny on oikean kokoinen. Niinkään ei ole merkitystä leveys- ja pituusmitoilla, valtaosa tyynyistä on 50×60 cm:n tyynyliinaan juuri sopivia. Merkityksellisintä on tyynyn korkeus ja tyynyn eri osien korkeuserot. Tähän ongelmatiikkaan pääset käsiksi vain omassa sängyssäsi kokeilemalla tyynyä. Tyynyn oikeaan korkeuteen ja niska- ja pääosan korkeuksien parhaaseen suhteeseen vaikuttavat sinun rakenteesi, harteikkuutesi, niskasi pituus jne. Hyvin merkityksellinen seikka on patjasi kovuus, kuinka syvälle uppoat. Tyynyn on mukailtava sinun asentoasi patjallasi, se ei saa vääntää päätä ylös eikä antaa pään vajota liian alas.

Vaikka sinun ja tyynysi suhde on aivan erityinen ja edellä kirjoitetun perusteella tuntuisi vaikealta löytää itselle paras tyyny, asia on lopulta melko yksinkertainen. Yksinkertaiset ja selkeät asiat ovat usein niitä toimivimpia. Sinun ei tarvitse kantaa kotiin 30 erilaista tyynyä kokeillaksesi, olisiko niistä joku sinulle paras. Anneli-tyynystä saat kouluttamalla ystävän, joka voi osoittautua juuri parhaaksi. Anneli-tyyny täyttää edellä olevat vaateet ja lisäksi siinä on portaaton korkeudensäätö, voit lisätä ja vähentää täytettä erikseen sen kahdesta lokerosta ja löytää parhaat asetukset, siis yhdestä tyynystä.

Tutustu Anneli-tyynyyn tarkemmin etusivulla ja tee tilaus!